Összes oldalmegjelenítés

2014. nov. 30.

A magnéziumhiány következményei, és megelőző táplálkozása


Ma reggel érdekes cikket hozott, a postás helyett, az internet.

Szendi Gábor legújabb hírlevelében a magnéziumhiányról, és annak a szívre, vérnyomásra, illetve cukorbetegségre ható okairól beszél.
Az alacsony magnéziumszint megnöveli a potenciálisan végzetes szívritmuszavarok (aritmiák) kialakulását. Sok aritmiát gyógyszerrel kezelnek, ezek azonban természetüknél fogva veszélyesek lehetnek, s könnyen túllőhetnek a céljukon.

Akik pangásos szívelégtelenségben szenvednek és vízhajtókat szednek, azoknál gyors magnézium-kiürülés következhet be, ami szintén problémákat okozhat!
Az alacsony magnéziumszint a magas vérnyomás rizikóját is megnövelheti, amely hosszú távon, akár katasztrofális szíveseményekhez, sztrókhoz vezethet! Ráadásul a kedvenc vérnyomás-csökkentők, képesek a szervezet magnézium szintjét is, erősen csökkenteni!
Én tudom, de az ozmózisos víztisztítós vizet fogyasztók nem tudják, sokkal kevesebb, (gyakorlatilag semmi), magnéziumot sem tudnak a vízből felvenni! Ez tovább növelheti a veszélyforrásokat. (A budapesti vizek, sok forrásvizet, pl.: Gellért-hegyi vizet, (gyógyvizet tartalmaznak), így azok viszonylag magas magnézium-tartamúak.)

A magnézium-hiány olyan szívmegnagyobbodást is okozhat, ami a szív pumpáló képességét akár végzetesen is lecsökkentheti.
Az érelmeszesedés, szintén a magnéziumhiány számlájára írható!
Több, mint 300 enzim nélkülönözhetetlen alkotórésze!
Hiányában a vérlemezkék összetapadnak, illetve kialakulhat a vérrögképződés.

A magnéziumhiány kialakulásában nagy szerepet játszik az alkoholizmus, a vízhajtó italok, pl.: kávé fogyasztása, a palackos vizek, vagy az ozmozisos vizek túlzott használata. De természetesen oka lehet még bélrendszerünk felszívóképességének romlása is.
Kb. ezeket írja le a cikk, bővebben itt olvashatsz e problémáról: http://www.tenyek-tevhitek.hu/magnezium-a-hianyzo-lancszem-az-egeszseges-szivhez.htm

Eddig tartott Szendi Gábor hírlevele.
Amit én nagyon hiányolok belőle, már csak szakmám miatt is, hogy a megoldást gyógyszerek, magnézium-pótló szerek segítségével gondolja megoldani. Pedig vannak sokkal jobb, olcsóbb, ízletesebb megoldások is.

Régi „bibliám”, dr. Oláh Andor: Reformkonyha c. könyvében, a magnézium pótlását elsősorban a táplálékaink helyes megválasztásában látja. Sok magnézium található, csökkenő sorrendben, az alábbi élelmiszereinkben:
búzakorpa, búza-csíra, zabpehely, a barna rozsliszt, a mák(!), az olajos magvak, illetve a hüvelyesek!

A könyv, 1980-as években íródott. Azóta még jobban ki lettek zsigerelve termőföldjeink, így a felsorolt gabonafélék, hacsak nem istálótrágyával lettek trágyázva, még kevesebb magnéziumot tartalmaznak, mint annak idején.

Maradnak az olajos magvak, élen a mákkal, (amit meg az Eu. szeretne nálunk betiltani), és a hüvelyesek. Kivéve a szója, mert az meg a gyerekeket debillé, és alacsony növésűvé betegíti meg. A sportolók hirtelen halálról, amit szintén a magas szójafogyasztás okoz, már nem is szólok!

ppAndrás
Esztergom, 2014. dec. 1.



Nincsenek megjegyzések: